داروهای ضد افسردگی و تجربه علائم ترک آنها
از هر شش نفری که داروهای ضد افسردگی را قطع میکنند، یک نفر بهعنوان نتیجه مستقیم این دارو، علائم ترک را تجربه میکند.
تجزیه و تحلیل جدید از کارآزماییهای تصادفیسازی و کنترلشده منتشر شده نشان داد که 15 درصد از بیماران یک یا چند علامت قطع را تجربه میکنند. این علائم مستقیماً با قطع دارو ایجاد میشوند، در حالی که حدود 2-3 درصد علائم شدیدی را تجربه خواهند کرد.
تحقیقات قبلی نرخ بسیار بالاتری از علائم ترک داروها را نشان میداد که 56 درصد از کل بیماران مبتلا بودند.
آمارهای سرویس سلامت ملی نشان داد که در سال 2022 و2023، 86 میلیون داروی ضد افسردگی برای حدود 8.6 میلیون بیمار در انگلیس تجویز شده است.
رایجترین داروهای ضد افسردگی
در تحقیقات جدید، رایجترین داروهای ضد افسردگی مورد استفاده در بریتانیا، سیتالوپرام، سرترالین و فلوکستین هستند که کمترین میزان علائم ترک را در طول مطالعه داشتند.
با این حال، ونلافاکسین، که در بریتانیا نیز استفاده میشود، برای افرادی که علائم را تجربه میکنند، در رتبه دوم قرار دارد.
نویسنده این مطالعه گفت: «شواهد قوی وجود دارد که نشان میدهد داروهای ضد افسردگی میتوانند برای بسیاری از افرادی که اختلال افسردگی را تجربه میکنند، به تنهایی یا در کنار سایر درمانها مانند روان درمانی، موثر باشند.»
با این حال، این داروها برای تمام افراد یکسان عمل نمیکنند و برخی از بیماران ممکن است عوارض جانبی ناخوشایندی را تجربه کنند.
قطع داروهای ضد افسردگی نیز میتواند منجر به علائم مختلفی شود یا اصلاً علائمی را از خود بروز ندهند. شایعترین موارد گزارش شده عبارتند از: سرگیجه، سردرد، حالت تهوع، بیخوابی و تحریک پذیری.
علائم قطع معمولاً در عرض چند روز رخ میدهد. مطالعه جدید نشان میدهد که بروز علائم از 1.5تا 196 روز طول میکشد.
محققان برای این کار طیف وسیعی از داروهای ضد افسردگی را مورد بررسی قرار دادند که شامل دادههای 21000 بیمار درگیر در 79 تحقیق بود. بیشتر (72 درصد) افراد مورد بررسی زن و میانگین سنی 45 سال است.
برای آگاهی از اخبار داغ بر روی اتاق خبر کلیک کنید.