وجود مواد پِر و پلی فلوروآلکیل در قهوه و برنج
در قهوه، تخم مرغ و برنج سفید میزان زیادی مواد پِر و پلی فلوروآلکیل (PFAS) وجود دارد.
تحقیقات جدید با هدف شناسایی غذاهای حاوی مقدار زیاد PFAS نشان داد افرادی که برنج سفید، قهوه، تخممرغ و غذاهای دریایی بیشتری میخورند، معمولاً مواد شیمیایی سمی بیشتری در پلاسمای خون آنها مشاهده میشود. این مواد شیمیایی در شیر مادر نیز وجود دارد.
در این مطالعه نمونههایی از 3000 مادر باردار بررسی شد. این بررسی یکی از اولین تحقیقاتی است که نشان میدهد قهوه و برنج سفید ممکن است به میزان بیشتری نسبت به سایر غذاها آلوده شوند. مطالعه انجام شده ارتباط بین مصرف گوشت قرمز و میزان پرفلورو بوتان سولفونیک اسید (PFOS)، در بدن را که یکی از رایجترین و خطرناکترین ترکیبات PFAS شناسایی کرد.
نویسندگان تحقیق گفتند که این یافتهها نشان داد که این مواد شیمیایی همه جا هستند و در نهایت به موادغذایی ختم میشوند.
مگان رومانو، نویسنده اصلی، میگوید: «نتایج نیاز به نظارت بیشتر بر محیط زیست و دور نگه داشتن PFAS از محیط زیست و زنجیره غذایی اشاره دارد. اکنون ما در شرایطی هستیم که آنها در همه جا حضور دارند. حتی اگر اقدامات اصلاحی نیز انجام دهیم، این دسته از مواد شیمیایی در اطراف ما باقی خواهند ماند.
مواد پِر و پلی فلوروآلکیل (PFAS)
PFAS دستهای از مواد شیمیایی هستند که بیش از 16000 ترکیب دارند. این مواد شیمیایی برای تولید محصولات مقاوم در برابر آب، لکهها و گرما استفاده میشوند. این دسته از مواد شیمیایی را “مواد شیمیایی برای همیشه” مینامند، زیرا به طور طبیعی تجزیه نمیشوند و در بدن انسان انباشته میگردند. این مواد شیمیایی با سرطان، نقایص مادرزادی، بیماری کبد، بیماری تیروئید و طیف وسیعی از مشکلات جدی سلامتی مرتبط هستند.
اگرچه مسئولان بر مهار آلودگی آب تمرکز کردهاند، گمان میرود که غذا رایجترین مسیر قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی باشد. به نظر میرسد که سازمان غذا و دارو کشورها در حفاظت از عرضه مواد غذایی شکست خوردهاند و با انتقاداتی مواجه شدهاند. در میان این بحثها، سازمانها روشهای آزمایش خود را تغییر دادهاند تا به نظر برسد در غذای مورد آزمایش مواد پر و پلی فلوروآلکیل (PFAS) وجود ندارد، در حالی که این موادغذایی واقعاً حاوی مواد شیمیایی هستند.
مواد غذایی چگونه با مواد شیمیایی آلوده میشوند؟
مواد PFAS میتواند مواد غذایی را از طرق مختلف آلوده کند. محققان گمان میکنند که آلودگی برنج از خاک یا آب آلوده کشاورزی ناشی میشود. البته ظروف نچسب نیز اغلب حاوی مواد شیمیایی هستند. مواد شیمیایی در آب پخت و پز نیز ممکن است وجود داشته باشد.
محققان سطوح بالاتری از مواد شیمیایی (PFAS) را در تخممرغهای خانگی یافتند و گفتند اکثر پرندگان خانگی معمولاً با ته مانده سفره تغذیه میشوند. گاهی اوقات از لجن فاضلاب آلوده به PFAS به عنوان جایگزین ارزان برای کود استفاده میگردد، که این ماده جایگزین کود، خاکی را که جوجهها از آن تغذیه میکنند را نیز آلوده خواهد کرد. همچنین گوشت گاو نیز به این طریق ممکن است آلوده شود. مواد شیمیایی ممکن است در خوراک پرندگان نیز وجود داشته باشند.
محققان گمان میکنند که قهوه، توسط آبی که برای دم کردن استفاده میشود و یا خاکی که در آن کشت میشود آلوده گردد. تحقیقات قبلی نشان دادند که فیلترهای قهوه و لیوانهای کاغذی یا سایر بسته بندیهای مواد غذایی نیز معمولاً حاوی این مواد شیمیایی هستند.
همچنین غذاهای دریایی نیز حاوی مواد شیمیایی PFAS هستند زیرا آبها با مواد شیمیایی، آلوده شدهاند.
حامیان بهداشت عمومی میگویند که ممنوعیت استفاده از مواد شیمیایی به جز مصارف ضروری، تنها راه برای شروع رسیدگی به این مشکل است. رومانو گفت: «این تحقیق نشان داد که رژیمهای غذایی سرشار از میوه، غلات کامل و فیبر غذایی به میزان کمتری مواد شیمیایی PFAS دارند. با توجه به یافتههای این پژوهش باید قرار گرفتن در معرض PFAS و سایر آلایندههایی که ممکن است در مواد غذایی وجود داشته باشند را کاهش دهید.»
برای مطالعه مقالات دیگر بر روی اتاق خبر کلیک کنید.