قهوه قارچ
دانشمندان اثرات دارویی و سلامتی نوشیدن قهوه قارچ یا ماشروم کافی (mushroom coffee)، جدیدترین نوشیدنی ترند شدهی این روزها را کم اهمیت میدانند. اما تعداد زیادی از بریتانیاییها از قهوه قارچ به عنوان نوشیدنی صبحگاهی استقبال میکنند. در ایران این نوشیدنی را به نام قهوه گانودرما میشناسند. گانودرما، نام قارچی است که دارای خواص دارویی میباشد.
از آنجایی که صنایع غذایی مشتاق پولسازی و دریافت پول از مصرفکننده هستند سعی میکنند تا بر اساس تقاضا، غذاهایی را تولید کنند که نویدبخش فواید سلامتی بیشتری هستند. با این شیوه قارچهای دارویی در نوشیدنیهای گرم، مکملها و … به بازار میآیند.
در این میان مصرفکنندگان، بریتانیاییها برای مصرف این دسته از مواد غذایی بسیار مشتاق هستند. آمارها نشان میدهد که آنها در صفحات مجازی به دنبال غذاهایی هستند که این دسته از قارچهای دارویی را در خود دارند.
آمارها گویا آن است که هنوز شواهد کافی مبنی بر عملکرد مطلوب غذاهایی که حاوی قارچهای دارویی هستند وجود ندارد و اکثریت قریب به اتفاق ادعاها در مورد خاصیت آنها در بریتانیا هنوز به اثبات نرسیده است.
مطالعه دقیق بسته بندی مواد غذایی حاوی قارچ نشان میدهد که فواید آنها اغلب با توجه به بقیهی اجزای تشکیلدهنده آنها بررسی شده است و نه قارچ موجود در آنها.
کیتی سوینینن، مدیر گروه تحقیقات غذا و نوشیدنی در بریتانیا، گفت: نوشیدنیهای داغ مبتنی بر قارچ برای افرادی که میخواهند مصرف کافئین خود را کاهش دهند و همچنین برای 35 درصد از مصرفکنندگان و نیمی از افراد 16 تا 34 ساله که به غذا و نوشیدنی تولید شده با مواد سالم و بر اساس «خرد باستانی» مانند آیورودا و طب چینی علاقهمند هستند، جذاب است.
آگاهی افراد در مورد فواید قارچ رو به افزایش است، از طرفی آداپتوژنهای طبیعی موجود در آنها در سلامت کلی بدن تاثیرگذار هستند.
قارچهای دارویی و مصرف کنندگان
از طرفی فروشندگان مواد غذایی بر اساس نیاز و درخواست مشتریان در حال اضافه کردن محصولاتی هستند که در آنها قارچهای دارویی وجود دارند.
گاهی اوقات نیز مردم هنگام مواجه با محصولاتی که در آنها از قارچ استفاده شده از فروشنده سوالاتی را میپرسند. «آیا این قارچها مانند قارچهای جادویی هستند و بر اثر استفاده از آنها دچار توهم و دیدن رویاهای عجیب خواهند شد؟» پاسخ «نه» خواهد بود.
بسیاری از برندها نظرات مشتریان «خوشحال» را به اشتراک میگذارند و نظرات مثبت را در وب سایتهای خود بیان میکنند. جامعه علمی دیدگاه خود را در مورد جدیدترین مواد غذایی ترند شده به درستی بیان نمیکند.
برخی از کارشناسان خاطرنشان میکنند که بسیاری از افراد وقتی به قهوه قارچ روی میآورند، احساس بهتری پیدا میکنند، نه به دلیل اثر خوب قارچها، بلکه به این دلیل که به طور کلی این نوع قهوه حاوی کافئین کمتری است و دسته بزرگی از جمعیت به این محرک بسیار حساس هستند.
پروفسور نیکلاس مانی، قارچ شناس دانشگاه میامی است. او میگوید که برخی از ادعاهای مطرح شده بر پایه علم نیستند.
مانی که در سال 2016 مروری بر قارچهای دارویی را منتشر کرد. کتاب کپکها، قارچها و داروها را نیز امسال منتشر کرد. او گفت: «قارچها احتمالاً حاوی ترکیبات واقعاً مفیدی هستند، اما من میخواهم گفتهها بر اساس علم باشد.
مانی ادامه میدهد که شواهد و یافتهها را به من نشان دهید. این نظر نهایی من در مورد همه محصولات است. نکته مثبت این است که احتمالاً این محصولات به هیچ مصرفکنندهای آسیب نمیرسانند. اگر شما بعد از نوشیدن قهوه قارچ احساس بهتری داشتید، حال خوب شما بر اثر دارونمایی بسیار قوی آن است.
برای مطالعه مقالات دیگر بر روی اتاق خبر کلیک کنید.